Overspoeld...
Na enkele razendsnelle maanden, merkten Maarten en ik dat het werk, de aandacht en het onkruid ons blijven inhalen. Telkens we iets schrappen van onze To Do lijst, komen er twee dingen bij. We doen ons uiterste best om bij te benen, maar dit blijkt moeilijk te lukken. Maar toch, speciaal voor jullie, een kleine update.
25 Mei 2014 - Eerste bakdag
Jan de bakker, die in de ingang van de oven al enkele tegels was komen repareren, had ons haarfijn uitgelegd hoe we de oven 'wit' moesten stoken, minsens één keer de avond voordien en dan nogmaals de dag zelf. Maarten en ik houden beide wel eens van een goed kampvuur dus met de babyfoon in het bakhuis een gezellig vuurkestook gehouden. Van mijn papa hadden we de snoeisels van een wijngaard gekregen als 'hetzel' omdat kleine droge takkenbussels blijkbaar het beste zijn. Eenmaal goed heet (Maarten zijn haar danig ingekort vanvoor) kon de oven dicht en moest hij afkoelen.
Zondag ochten deeg gekneed, bloem, water, zout en gist. Simpel geluk. Terwijl we de oven een tweede keer opstoken, laten we de degen rijzen. Verschillende soorten brood en pizzadeeg. Het volk begint toe te komen. Tijd voor een drankje een babbeltje en wat toelichting. Tweede kneding en tweede rijzing. Ondertussen goed stoken en genieten.
Ik heb me ondertussen in de keuken ook bezig gehouden met het maken van heerlijke vlierbloesemsiroop, ze waren zo geurig dat ik er absoluut niet aan kon weerstaan. Zal 6l siroop voldoende zijn voor de opendeurdag???
Het moeilijkste aan het bakken is de hete assen verwijderen en dan de oppervlakte van de oven dweilen, zodat je heerlijk op steen kan bakken. Met een beetje zenuwen lukt het allemaal goed. Pizza's worden belegd en gaan erin. Iedereen gelukkig met een hapje. Daarna de broden en een kip/rijst schotel voor het avondeten. Een uurtje later is iedereen gelukkig en voldaan. Voor herhaling vatbaar. Misschien al sneller dan het najaar.
25 Mei 2014 - Eerste bakdag
Jan de bakker, die in de ingang van de oven al enkele tegels was komen repareren, had ons haarfijn uitgelegd hoe we de oven 'wit' moesten stoken, minsens één keer de avond voordien en dan nogmaals de dag zelf. Maarten en ik houden beide wel eens van een goed kampvuur dus met de babyfoon in het bakhuis een gezellig vuurkestook gehouden. Van mijn papa hadden we de snoeisels van een wijngaard gekregen als 'hetzel' omdat kleine droge takkenbussels blijkbaar het beste zijn. Eenmaal goed heet (Maarten zijn haar danig ingekort vanvoor) kon de oven dicht en moest hij afkoelen.
Zondag ochten deeg gekneed, bloem, water, zout en gist. Simpel geluk. Terwijl we de oven een tweede keer opstoken, laten we de degen rijzen. Verschillende soorten brood en pizzadeeg. Het volk begint toe te komen. Tijd voor een drankje een babbeltje en wat toelichting. Tweede kneding en tweede rijzing. Ondertussen goed stoken en genieten.
Ik heb me ondertussen in de keuken ook bezig gehouden met het maken van heerlijke vlierbloesemsiroop, ze waren zo geurig dat ik er absoluut niet aan kon weerstaan. Zal 6l siroop voldoende zijn voor de opendeurdag???
Het moeilijkste aan het bakken is de hete assen verwijderen en dan de oppervlakte van de oven dweilen, zodat je heerlijk op steen kan bakken. Met een beetje zenuwen lukt het allemaal goed. Pizza's worden belegd en gaan erin. Iedereen gelukkig met een hapje. Daarna de broden en een kip/rijst schotel voor het avondeten. Een uurtje later is iedereen gelukkig en voldaan. Voor herhaling vatbaar. Misschien al sneller dan het najaar.
1 Juni Viltworkshop olv Katrien Grolus
En dat het gezellig was. We hebben met z'n allen goed gevilt, het was super lekker weer en iedereen was content. Ik heb weer vanalles bijgeleerd en kijk uit naar de volgende workshop. Aangezien Katrien op het einde van de zomer moet bevallen, zal het waarschijnlijk maar helaas pas volgend voorjaar terug doorgaan. Als je op de hoogte wil gehouden worden, laat ons iets weten via ons contactformulier. Het meest ambitieuze werk was zeker de meiklokjesmuts, met mooi resultaaat tot gevolg.
En dat het gezellig was. We hebben met z'n allen goed gevilt, het was super lekker weer en iedereen was content. Ik heb weer vanalles bijgeleerd en kijk uit naar de volgende workshop. Aangezien Katrien op het einde van de zomer moet bevallen, zal het waarschijnlijk maar helaas pas volgend voorjaar terug doorgaan. Als je op de hoogte wil gehouden worden, laat ons iets weten via ons contactformulier. Het meest ambitieuze werk was zeker de meiklokjesmuts, met mooi resultaaat tot gevolg.